Ahmet Şahin, 20 Aralık 1956 tarihinde Ordu İli’nin Gölköy/(Gürgentepe) İlçesi’ne bağlı Okçabel Köyü’nde/(Mahallesi’nde) doğdu. İlk tahsîlini aynı yerde(1969), Ortaokulu Gürgentepe’de(1972), Lise’yi Perşembe (1972-1973) ve Ankara İlköğretmen Okulu ve Lisesi’nde tamamladı(1976). Aynı yıl Gümüşhane İli’nin Bayburt İlçesi Harmanözü Köyü’ne Öğretmen olarak atandı. Ankara Eğitim Enstitüsü’ne kayıt yaptırdığı için bu vazîfesinden istifaen ayrıldı(1976). Eğitim Enstitüsü’nü Ankara (1976-1977) ve Kırşehir Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı(1980).
Türk Standardları Enstitüsü(TSE), Bağ-Kur Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nde çeşitli vazîfelerde bulundu. 1985 Senesinde yeniden öğretmenlik mesleğine döndü. Samsun İli Terme İlçesi’nde 3 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, Gürgentepe İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü vazîfesine atandı(1989). Buradaki vazîfesi esnasında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde Lisans Tamamlama Programı’nı başarı ile bitirerek Türkçe Bölümü’nden mezun oldu (1999).
Husûsî anma ve yıl dönümleri münasebetiyle; târih, kültür ve edebiyat ile ilgili çeşitli konferanslar düzenledi. Zaman zaman bu konferanslarda hem idareci ve hem de konuşmacı olarak hizmetlerde bulundu. 1989-2001 târihleri arasında 12 sene hizmette bulunduğu idarecilikten kendi isteği ile ayrılan ve halen Ünye’de öğretmenlik vazîfesine devam etmekte olan Ahmet Şahin, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Ahmet Şahin’in, 1983 senesinden itibaren bazı gazeteler ile edebiyat, kültür, sanat mecmualarında aralıklı olarak çeşitli mevzû’lara ilişkin araştırma-inceleme yazıları ve makaleleri yayınlanmaktadır. Bu yayınlar: Dâvet, Erciyes, İnanç, Boğaziçi, Yeni Düşünce, Yeni Türkiye, Olaylara Bakış, Türkeli, Sükût, Tarih ve Medeniyet’tir. Ayrıca “Tarihi-Kültürü-Coğrafi Özellikleri ve Tabiat Güzellikleri ile GÜRGENTEPE” isimli yayınlanmış bulunan tanıtım kitabının hazırlayıcılarından olan Ahmet Şahin’in, henüz yayınlanmamış şiir çalışmaları da vardır.
Yazar Admin
- February 15 2007 09:15:29 ·
0 Yorumlar ·
270 Okuma ·
Yorumlar
Henüz bir yorum gönderilmemiş.
Yorum Gönder
Yorum Gönderebilmek için Üye Girişi yapmalısınız yada Sitemize Üye Olmalısınız.
Oylama
Sadece üyeler oylayabilir.
Lütfen Üye olun yada Üye girişi yapın.
Henüz bir oylama yapılmamış.
Yönetici Girişi
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
BEYAZ 01/01/2009 23:03 YENI YILINIZ KUTLU
OLSUN ARKADASLAR
adem 01/01/2009 22:19 Yeni yilinizi kutlar saglik,mutluluk ve esenlikler dilerim.
Admin 31/12/2008 22:06 Yeni yılınız kutlu olsun arkadaşlar.
Admin 27/12/2008 20:18 Resimler bölümüzde olan sorun giderilmiştir arkadaşlar. Resimlerinizi sitemizde paylaşabilirsiniz artık
BEYAZ 25/12/2008 14:55 Degerli Adem kardesim
Kendimi bildilm bileli
gurbetteyim. Hep bir
seylerin özlemindeyim,
hasretindeyim..
Anlatamiyorum..
adem 25/12/2008 13:43 SEVGILI BEYAZ BIR FABRIKA GIBI ÜRETIYORSUNUZ;ACABA KITABINIZ DA VARMI IMZALI BIRTANE ALABILIRMIYIM
SAYGILAR
BEYAZ 22/12/2008 02:45 tesekkürler Adem
saiir degilim sadece
duygularini yasadiklarini yazmaya
calisan biriyim...
adem 22/12/2008 02:04 saygilar sair Beyaz,sizin siirlerinizi okumak insana yine siir yzmak hevesini veriyor .cünkü cok güzel yaziyorsunuz.yüreginize,k albinize saglik
saygilar
BEYAZ 22/12/2008 01:35 Selam Adem,
siirlerin cok güzel...
dj akman dj akman
şarkıları hayatı albümleri son albümü şarkılarını indir mp3'ünü indir dj akman
fan dj akman söyletmez djakman dj akman söyletmez son defa seninle ilk defa